Al treilea mare producator de cafea dupa Brazilia si Vietnam a plantat primul arbore de cafea in 1808, iar grija pentru protejarea culturilor de cafea face ca fiecare autoturism care intra in tara sa treaca printr-un proces de dezinfectie pentru a nu introduce boli care pot sa le afecteze.
Rolul determinant in pozitionarea pe piata a cafelelor columbiene ca fiind de calitate superioara o are inca din 1927 FNC (Federacion Nacional de Cafeteros), federatie infiintata de cultivatorii de cafea si detinuta de acestia, numarul lor fiind in prezent de peste 500000. Rolul acesteia a fost atat de crestere a calitatii produselor oferite, cat si de imbunatatire a calitatii vietii fermierilor.
Termenul Supremo din denumirea cafelei semnifica un grad de marime al bobului de cafea folosit in gradarea primara a cafelelor columbiene, reprezentand cea mai mare dimensiune dupa Maragogype, care este vanduta ca atare, fiind considerata o categorie diferita de cafea (ca si peaberry, dealtfel).
Aceasta cafea provine din partea de vest a Anzilor, in regiunea Risaralda, fiind cultivata la o altitudine de peste 1500m cu o temperatura medie anuala de 20°C, de un grup de 30 de fermieri organizati intr-o cooperativa. Depulparea cafelei la producatorii columbieni este efectuata aproape exclusiv prin spalare, dar in acest caz avem parte de un procedeu mixt – cafeaua este intai uscata la soare sau in uscatoare si abia apoi spalata. Este o cafea echilibrata, cu o corpolenta medie si o aciditate fructata.
Reviews
There are no reviews yet.