A fost prima tara din America Centrala care a cultivat banane si cafea in scop comercial. Cafeaua a patruns aici in 1729 din Cuba, ajungand ca acum sa constituie circa 25% din exporturi, exclusiv cafea arabica, deoarece cultivarea cafelei robusta este interzisa prin lege. Cafelele de calitate superioara sunt marcate SHB – acronim pentru strictly hard bean – desemnand cele provenite din culturi situate la peste 1200m altitudine.
Regiunea Tarrazu este cea mai cunoscuta zona de provenienta a cafelelor de calitate din aceasta tara si este situata in zona centrala a tarii, in sudul capitalei San Jose. La Pastora reprezinta o cooperativa localizata in San Marcos din care fac parte peste 3000 de fermieri si 250 lucratori angrenati in procesarea primara, avand in spate o experienta de peste 50 de ani si un set de valori pe care le respecta – sustenabilitate, protectia mediului, oferirea de produse de inalta calitate si imbunatatirea calitatii vietii membrilor cooperativei.
Cafelele oferite de La Pastora provin de la altitudini de 1200-1700m, depulpate prin spalare.
Notele de degustare sunt tipice zonei de provenienta, echilibrate, cu corpolenta frumoasa si o aciditate vioaie, descoperind note de iasomie, ciocolata si ananas.
Reviews
There are no reviews yet.